Pi Development

Wij zijn een hoogwaardige productontwikkelaar op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en (health)care met sterke concept skills.

Productontwikkeling begint met de juiste strategie.

Jij hebt een idee voor een innovatief product en wij helpen jou met de productontwikkeling.

Voordat we aan de slag gaan met een productontwikkelingstraject met jou, brengen we eerst de wensen en eisen van jouw product in kaart. Daarna bekijken we met een grondige analyse wat de haalbaarheid én de schaalbaarheid is van de gewenste productinnovatie. Als we deze factoren voor jou in kaart hebben gebracht, beginnen we met de weg richting het eindproduct. Met een concrete, op maat gemaakte omschrijving weet je precies wat je van ons op welk moment kunt verwachten.
Transparantie en een pragmatische blik is wat je bij ons ervaart.

Maak kennis met Pi-Development

F.A.Q.

 • Hoe gaat een productontwikkelproces in zijn werk

  Een productontwikkelproces bestaat altijd uit maatwerk. Dit maatwerk betekent dat we voor ieder productidee bekijken wat de wensen/eisen zijn voor het uiteindelijke doel, het produceren van het productidee. De stappen en fases die je productidee nodig heeft, toetsen we altijd op voorhand in een uitgebreide kennismakingssessie.

  N.a.v. de kennismakingssessie stellen we bij Pi Development een projectteam samen dat alle wensen/eisen in kaart brengt en met een conceptvoorstel komt. Indien er meer vragen dan antwoorden over het productidee zijn, adviseren wij om te beginnen met een Pi-Kickstart

 • Hoe ontwikkel ik een duurzaam/circulair product?

  De topics duurzaamheid en circulariteit zijn niet alleen heel populair op het moment maar ook een must om als bedrijf op in te spelen. Het duurzame en circulaire zullen we altijd meenemen in het ontwikkeltraject als afweging voor de kosten/baten.

  Het een hoeft het ander niet uit de sluiten, is ons motto bij Pi Development. We bekijken goed, helder en eerlijk wat haalbaar is aangaande jouw wensen m.b.t. Market pull & technology push.

 • Hoe start ik productontwikkeling?

  Productontwikkeling start je samen, nooit alleen. Door het vraagstuk goed in kaart te brengen en daar een gedegen plan van aanpak van te maken, kun je met vertrouwen starten aan de productontwikkeling. Bij het starttraject is een specialist in jouw segment aanwezig die exact weet waar de uitdaging en de mogelijkheden liggen.

  Bij Pi Development hebben we specialisten in de mobility-, energie- en care-sector. Zij zorgen in het projectteam voor een goede visie voor jouw productidee.

 • Hoe weet ik of mijn idee winstgevend is?

  Winstgevendheid van een productidee is uiteraard enorm belangrijk. Met een haalbaarheidsonderzoek is dit te toetsen. De uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek biedt veel inzicht in de winstgevendheid. Middels een Pi-Kickstartprocedure ken jij niet alleen de haalbaarheid en winstgevendheid, ook de timeline is helder en inzichtelijk binnen één week tijd

 • Hoe weet ik of mijn productidee haalbaar is?

  Met een haalbaarheidsonderzoek brengen we direct in kaart of je productidee haalbaar is. Haalbaarheid betekent niet alleen dat het te produceren is, ook de winstgevendheid en het juiste moment is duidelijk.

  Pi Development heeft de juiste expertise in huis om zowel op technisch vlak als op gebied van het design inhoudelijk antwoord op deze vragen te geven.

 • Wat is een morfologische kaart en hoe gebruiken we het bij productontwikkeling?

  Een morfologische kaart biedt een heel visueel overzicht van alle denkbare oplossingen van een ontwerp-probleem.

  Deze tool gebruiken we vaak vroeg in het ontwerpproces om een kwalitatieve selectie te maken van de beste oplossingen.

  Voor een goede morfologische kaart zijn twee aspecten van groot belang:

  1. Definitie van modules. Een set van onafhankelijke sub-problemen die elk een eigen rij vormen in het schema.
  2. Oplossingen per module: Een brede verzameling van onderling uitwisselbare oplossingen per sub-probleem.

  Als alle sub-oplossingen zijn gedefineerd en gewaardeerd, kunnen we ze combineren tot enkele globale concepten, waarbij we opletten dat de sub-oplossingen goed met elkaar te verenigen zijn.

  Goede toepassing van deze tool geeft de ontwerper sterk overzicht in de mogelijkheden, en de zekerheid dat alle mogelijkheden overwogen zijn. Bovendien biedt het reserve-oplossingen.

 • Wat kost een prototype?

  De kosten van een prototype variëren door de materiaalkeuze die nodig zijn voor het ontwerp en het technische design. Een prototype is op voorhand lastig te berekenen, maar we streven naar 100% transparantie bij aanvang van het project. Communicatie over de verwachting aangaande de bijbehorende kosten van een prototype is hierin voor ons een absolute must!

  De kennis om een prototype te produceren en in te voeren is een vak apart. Bij Pi Development beschikken wij over meerdere projectleiders die de kneepjes van dit vak tot in de finesses beheersen. Zie ook onze Pi-Teampagina voor deze projecttoppers.

 • Wat kost productontwikkeling?

  Productontwikkeling is een zeer veelzijdig en veelomvattend begrip. Uit onderzoek is gebleken dat een goede productontwikkelaar de kosten van productontwikkeling al in het voortraject meet met de formule ‘haalbaarheid x schaalbaarheid’. De kosten/baten zijn dan op voorhand duidelijk en inzichtelijk zodat een gedegen terugverdienmodel snel inzichtelijk is voor de productontwikkelingsafdeling.

  Bij Pi Development werken we met een transparant overzicht met goede begeleiding.

 • Welke productinnovator heeft ervaring met: fietsen/mobility?

  Om je productidee te boosten in de fiets-/mobility-branche heb je een specialistische productinnovator nodig die kleur durft te bekennen op jouw vraagstuk. Het reilen en zeilen van de mobility-sector moet een separate pijler zijn bij de gewenste productinnovator.

  Bij Pi Development zijn er drie pijlers waarin we specialisatie durven erkennen. Mobility is onze core-pijler en een grote bron van kennis in de mobility-sector.

 • Wie is de beste productontwikkelaar van Nederland?

  De beste productontwikkelaar van Nederland kenmerkt zich door veelzijdigheid, een pragmatische werkwijze, transparante communicatie en gespecialiseerde vakkennis. De beste productontwikkelaar werkt elke dag aan deze kernwaarden bij de productontwikkeling.

  Doordat Pi Development heldere pijlers hanteert met accurate vakkennis in de mobility-, energie- en caresector zijn bedrijven, die in deze sector werkzaam zijn, zeer goed af bij Pi Development.

 • Wie kan mijn productidee beoordelen?

  Een productidee beoordelen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een gedegen marktonderzoek is de eerste stap om een productidee te beoordelen. Daarna is een technische analyse belangrijk om een definitief antwoord op het vraagstuk te geven.

  Door middel van een Pi-Kickstart bij Pi Development heb je binnen één week antwoord op de vraag: ‘Is mijn productidee haalbaar?’

 • Wie kan mijn productidee uitwerken?

  Een designer werkt een productidee uit wanneer het om vormgeving gaat. Bij technische vragen zal een (mechanical) engineer een productidee uitwerken tot een concept. Als de eerste stap is genomen in de uitwerking van het productidee, stellen we een team samen die het productidee begeleidt tot waar jij wilt.

  Ben je benieuwd naar ons Pi-Team? Neem eens een kijkje op onze teampagina. Voor meer informatie, neem gerust contact op.

Contact

Wil je contact opnemen met Pi Development? Dat kan middels het contactformulier of neem hieronder contact met ons op.