Cargobikes zijn hot!

Cargobikes zijn hot!

Cargobikes zijn hot!


Deze populariteit heeft een goede reden; voor sommige taken zijn ze de beste keuze. In een zwart-wit verleden waren er ook veel; in de jaren 50 rolden ze onder de naam bakfiets. In gebruik waren ze niet echt comfortabel; ze trapten en stuurden zwaar, maar waren betaalbaar en noodzakelijk. Een paar invloeden samen leiden tot een geleidelijke opleving bij het ontwikkelen van deze voertuigen sinds 2005 (doorbraak lithium ion accu’s). Door voortschrijdende techniek is het gebruik veel eenvoudiger geworden. Ze zijn nu regelmatig een sneller en goedkoper alternatief voor de bezorg auto.
Bij het aanleggen van nieuwe infrastructuur is er ook een ontwikkeling te zien : in plaats van alle ruimte voor de auto wordt er meer ruimte gegeven aan bredere fietspaden. Door minder voertuigmassa te verplaatsen zijn de cargobikes nog efficiënter met energie dan elektrische auto’s.

De ontwikkeling van cargobikes zit in een interessante fase: de verschillen tussen ontwerpen zijn nog heel groot: 2,3 of 4 wielen, gesloten cabines, trailers, aantal motoren, accu’s, waterstof en zonnepanelen zijn allemaal mogelijk. 

Hoe hoog denk jij dat de impact gaat worden binnen ons dagelijks leven over 20 jaar vanaf nu? Een vraag die bij ons on key-point is. Wij staan altijd open voor een mooi inhoudelijk gesprek aangaande dit topic. Interesse? Neem contact op met: Peter Komen

Artikel made by: Eddy Lammers

#Engineering #Productdevelopment #PiDevelopment 
#Productinnovation #Kickstart #ProductDesign #Technology 
#Innovation #Cargobikes #infrastructuur