Interview: Joël Jonker - Product Developer

Interview: Joël Jonker - Product Developer

Interview: Joël Jonker - Product Developer

Joël Jonker werkt pas 2 maanden bij ons, maar het voelt al een stuk langer. Waarom? Om Joël kan je niet zo makkelijk heen. Als hij er is, is hij er, en goed ook! Van die spirit houden we bij Pi Development.

Verleden

Joël was helemaal niet op zoek naar een nieuwe functie, maar werd getriggerd door onze to the point vacaturetekst. Dit sprak hem gelukkig aan en een belletje naar ons was snel gedaan. Toen alles in ‘’real-life’’ ook zo lekker bleek te lopen, was de match al snel een feit.

Hij wist al heel duidelijk van jongs af aan dat elektronica zijn aandacht had en is daar dan ook zijn studie in begonnen. Alleen had hij al snel duidelijk dat zijn weekendbaan hem meer plezier bood dan zijn studie. Om toch zijn passie voor ontwikkeling, innovatie en design in praktijk te kunnen brengen, moest hij toch weer wat schoolbank-momenten nemen. Dit heeft hem gebracht naar waar hij nu staat en nu doet hij wat hij echt leuk vindt: productontwikkeling.

Het meest bijzondere traject waar Joël aan heeft gewerkt, is het lagersysteem van het grootste reuzenrad ter wereld; ‘Ain Dubai’. Dit reuzenrad heeft een diameter van 250 meter en een gewicht van 11.200 ton (dat is 33% meer gewicht dan de complete Eiffeltoren). Eind oktober 2021 is Ain Dubai geopend op het kunstmatige eiland Bluewaters Island voor de kunst van de Dubai Marina op de Verenigde Arabische Emiraten. “Het is een unicum dat je niet snel evenaart. Nu het eindelijk geopend is, staat een ritje maken hoog op mijn to-do-list.”

Ain Dubai.jpg

Heden

Op zijn eerste werkdag had Joël een zeer bijzonder welkom, namelijk onze eerste sessie van het MapsTell-traject (Teamwork). Voor veel mensen kan dat heftig en beangstigend zijn. Niet voor Joël. Vanwege zijn extraverte en sociale karakter dook hij er vol in en greep deze kans met beiden handen aan om juist het team goed te leren kennen. ‘’Iedereen was verrassend open en eerlijk wat een bevestiging was dat ik een goede keuze heb gemaakt’’.

De pijler Pi-Move heeft vanwege de hoge mate aan diversiteit zeker Joël’s interesse. Een belangrijke verandering in zijn persoonlijke leven, heeft wel gezorgd voor een switch in zijn favoriete pijler. Nu zou hij toch kiezen voor een betekenisvol project onder de pijler Pi-Care vanwege zijn zoontje.

Een droomopdracht zou nu in de lijn van koffie zijn voor Joël. ‘’Thuis zijn we veel met koffie en koffiebranden bezig. We lijken met onze espressomachines, branders en malers wel een klein café’’. Om hierin een opdracht uit te werken lijkt Joël wel een gave uitdaging. ‘’Dan moet je er weer met een andere blik naar kijken en brengt met alleen al de gedachten veel creativiteit met zich mee’’.

Toekomst

Joël ziet zichzelf over 10 jaar wel ergens waar hij nog steeds veel plezier heeft in wat hij doet en waar hij veel met ontwikkeling te maken heeft. Eigenlijk klinkt het idee wel prima om op deze voet verder te gaan. Verder dan dat kan Joël daar nog niet op antwoorden. De kernkwaliteiten van Joël kenmerkt hijzelf als oplossingsgericht en creatief. ‘’Dit zal ervoor zorgen dat ik over 10 jaar mijn doel van plezier en ontwikkeling zeker wel zal ervaren, daar ga ik voor zorgen’’.

Een quote kan Joël ons helaas niet geven, want hij heeft niet iets waarnaar hij persé leeft/streeft. Maar een belofte geeft hij wel. ‘’Over een half jaar durf ik de vraag over procesoptimalisatie bij Pi Development wel te beantwoorden… dan heb ik wel een catchy antwoord’’.

Joël, daar houden we je uiteraard aan. Net zoals je belofte om veel plezier te maken en al je mogelijke creativiteit die je in je hebt, in je project te leggen. Geniet van de tijd bij ons en zet ‘m op!