Interview: Laura Barzilay - Product Developer

Interview: Laura Barzilay - Product Developer

Interview: Laura Barzilay - Product Developer

Vertel even kort: Wie ben je? Wat heb je eerder gedaan? Wat zijn je hobby’s?

Getrouwd, moeder van 2 kinderen (6 en 8 jaar) en woonachtig in Apeldoorn.

Eerder heb ik vooral gewerkt bij producerende bedrijven: De laatste 11 jaar voor Ubbink en de 4 jaar daarvoor bij Vredestein. Van 2000-2006 heb ik Industrieel Ontwerpen gestudeerd in Delft.

Verder heb ik vanwege mijn gehandicapte zoon weinig tijd voor hobby’s, maar ik ga graag salsa-dansen en op vakantie naar de bergen. Huttentochten in de zomer op wandelschoenen en in de winter op toerski’s.

 

Hoe ben je bij Pi Development terecht gekomen en was het direct een match?

Via een (oud) collega bij Ubbink. Ik was nogal afwachtend omdat ik vanwege mijn zoontje niet fulltime kan werken en daardoor al meerdere keren was afgewezen.

Het gesprek met Peter en Jeroen verliep eigenlijk boven verwachting goed en ik was meteen enthousiast om voor Pi aan de slag te gaan. Vooral het afwisselende, omdat je voor verschillende relaties werkt, spreekt me erg aan. Het werken voor externe relaties (i.p.v. interne relaties) lijkt mij een leuke uitdaging waar ik ook nog wel wat te leren heb.

 

Wist je van kind af aan al wat je wilde worden? Hoe is die visie gelopen?

Als kind had ik eigenlijk geen idee en vond ik alles wel leuk. Op het VWO lagen de exacte vakken mij wel goed, dus ik oriënteerde mij vooral op de technische studies. Omdat ik ook graag wil bijdragen aan de maatschappij, leek het me leuk om protheses te ontwerpen. In Delft kon je dit doen bij de studie Werktuigbouw, maar tijdens de open dag raakte ik niet echt enthousiast en leek mij Industrieel Ontwerpen veel leuker.

Het ontwerpen van producten vind ik uiteindelijk toch leuker dan het ontwerpen van machines.

Industrieel ontwerpen vind ik vooral zo leuk omdat je echt met concrete, tastbare dingen bezig bent en het daarnaast ook heel afwisselend en divers is.

 

Het project waar je voor Pi Development aan hebt gewerkt heeft een award gewonnen, kun je meer vertellen over jouw bijdrage aan dit project?

De Ventus van Ubbink heeft inderdaad een VSK-award gewonnen in de categorie installateurszaken. Het product beschouw ik een beetje als mijn kindje. Het was een project waar ik heel veel tijd en energie in heb gestoken, omdat het erg moeizaam verliep, maar waar ik wel heel erg in geloofde.

In het project had ik de dubbelrol van projectleider en product engineer. Voor het hele proces vanaf klantwensen tot aan productvrijgave heb ik de kar getrokken. Inhoudelijk heb ik me vooral beziggehouden met het opstellen van het PvE opstellen, ontwerpen in 3D CAD, prototyping, functionele testen uitvoeren, kostprijzen berekenen, businessplan schrijven, inkoopspecificaties bepalen, proef- en nul-series beoordelen.

Waar zie je jezelf over 10 jaar staan in je carrière?

Ik hoop dat ik een steeds betere Product Designer wordt, die nog steeds met veel plezier haar werk doet. Het inhoudelijke werk vind ik te leuk en daarom heb ik een tijdje terug al besloten om niet door te groeien naar een managementfunctie.

Mezelf nog meer te ontwikkelen in het contact met externe klanten en de commerciële aspecten die daarmee te maken hebben lijkt me ook erg interessant. Verder hoop ik ook mijn kennis op het gebied van metaal nog te vergroten, want nu ligt mijn kennis vooral bij kunststoffen en spuitgieten.

 

Met welk van onze pijlers heb je het meest? Mobility, Power of Care?

Dat is toch wel Care. Vanuit mijn persoonlijkheid heb ik altijd de behoefte gehad om betekenisvol bezig te zijn en te kunnen bijdragen in het maatschappelijke domein. Vanwege mijn meervoudig gehandicapte zoon, weet ik veel over de zorg-wereld en alle hulpmiddelen die daarbij komen kijken.

 

Welke eigenschappen gaan jou verder helpen in je functie binnen Pi Development?

Ik ben nieuwsgierig, leergierig en niet bang om vragen te stellen. Van nature neem ik graag de leiding en houd ik van een pragmatische aanpak.

 

Wat zijn jouw kernwaarden binnen het werken in een team?

Direct en open zijn denk ik mijn opvallendste kernwaarden. Ik ben makkelijk in de omgang met anderen en probeer iedereen in zijn kracht en waarde te zetten.

 

Heb je een persoonlijke quote die je graag wilt delen/waar je naar leeft? (Zie je het leven als een vat vol keuzes of overkomt het je?)

‘Het leven overkomt je, maar hoe je daarop reageert is een vat vol keuzes.’

 

Wat zijn we blij met weer een dame in het team erbij. En dan ook nog eens één met een sterk karakter, prachtig portfolio en een fijne mentaliteit. We boffen met Laura en kijken enorm uit naar het eerste betekenisvolle Care project wat uit haar vingers en briljante mind komt!

Zet ‘m op!