Interview: Michiel Henning - Product Developer

Interview: Michiel Henning - Product Developer

Interview: Michiel Henning - Product Developer

Michiel Henning kunnen we als team met één woord beschrijven: punctueel. Of het gaat om puntjes op de i zetten, een nieuw traject aangaan, of een tekst op de website… Michiel streeft naar absolute perfectie bij Pi Development. Heerlijk om iemand in het team te hebben die kritisch is en precies de zaken ziet waar anderen overheen kijken.

Start bij Pi Development
Inmiddels werkt Michiel 3,5 jaar bij Pi Development. Hij is op een fijne manier bij ons terechtgekomen. Een vriend tipte hem dat er een positie vrij zou komen en toevallig had Michiel op dat moment besloten dat hij voor zijn carrière een creatievere rol ambieerde. Punctualiteit en creativiteit betekenden gelukkig een directe match voor zowel Pi Development als voor Michiel. De reisafstand van zo’n honderd kilometer zou bijna roet in de perfecte match hebben gegooid. Echter, door een verhuizing van Michiel is ook dit euvel opgelost.

Tekenen en creativiteit vormden altijd al een rode draad voor Michiel in zijn leven. Na de havo was al vrij snel duidelijk: ‘Ik wil producten ontwerpen.’ Nog steeds is hij enthousiast over het feit dat de visie van toen is omgezet naar een actieve carrière nu.

Toekomst
Een vooruitdenker is Michiel niet: ‘De toekomst komt zoals het komt, ik heb geen behoefte om daarin te veel vooruit te denken.’ Wel wordt Michiel enthousiast van samenwerken op basis van overlappende visies en daarbij goed inzicht in elkaars kwaliteiten erkennen. Dat is wel een rode draad voor de komende tien jaar die hij zal blijven nastreven. Voor Michiel is bij Pi development de vrijheid en autonomie waarin het werk mag worden vormgegeven het benoemen zeker waard. Ook dit zal hij in de toekomst blijven najagen.

Michiel @Pi Development
Veel projecten bij Pi Development hebben Michiels visie, kunde en kennis mogen ervaren. Alle projecten hebben iets unieks, er springt er echter altijd wel één bovenuit. Zonder alle andere projecten tekort te doen durft Michiel te noemen dat de Aircleaner van Klop toch wel een bijzonder traject was. ‘Voornamelijk de reis die we gezamenlijk van concept tot markt-release hebben gemaakt, was enorm interessant,Foto.png leerzaam, maar ook erg gaaf.’

Juist omdat Pi Development een zeer pragmatische werkwijze en laagdrempelige uitstraling heeft, zou Michiel het ambiëren dat we als team nog meer elkaars visie integreren in één collectieve missie. Verschillende disciplines zijn van belang richting elkaar. Als je daar nog meer kennis in deelt aangaande het proces, de aanpak, de strategie en de behoeftes kun je nog beter op elkaar inspelen bij de projecten. Vanuit Pi Development zijn we het daar mee eens en we hopen dat de implementatie van Teams hier bijvoorbeeld al een steentje in bijdraagt.

Nieuw projecten
We hebben Michiel in bovenstaande tekst al wat beter leren kennen maar we zijn ook benieuwd naar zijn wensen voor nieuwe projecten. ‘Het lijkt me heel bijzonder eens een product te realiseren waarbij je direct ziet dat een eindgebruiker er in levenskwaliteit op vooruit gaat.’

Werkritme
Tot slot zijn we benieuwd naar een topic waar je momenteel niet omheen kunt, corona. Heeft dit impact gehad op het werkritme van Michiel? ‘Jazeker! Thuiswerken geeft je meer vrijheid om je dag flexibel in te delen. Het is echter ook gemakkelijk om de grens tussen werk en privé te laten vervagen. Dat vergt een actievere mindset en die heb ik mezelf moeten aanwennen om de grens goed te kunnen bewaken.' Wij vinden dat Michiels groei dit jaar zeker niet heeft stilgestaan en zijn erg tevreden om in hem een kritische, punctuele maar vooral fijne collega te mogen ervaren. Keep up the good work!