Interview: Nicky Smits - Product Developer

Interview: Nicky Smits - Product Developer

Interview: Nicky Smits - Product Developer

Enthousiaste en goed doordachten mensen bij Pi Development? Jazeker, en daarom stellen we heel graag Nicky Smits aan je voor.

Verleden

Tijdens zijn opleiding kwamen wij gelukkig al voorbij als potentiële stageplek. Helaas was Nicky net te laat en hadden we al een andere topper aangenomen. Gelukkig bestaat LinkedIn en kwamen Peter en Nicky elkaar weer tegen. Afspraak, match en puntjes op de ‘’i’’ zetten en daar was Nicky bij Pi Development. Snel en concreet, zo kennen we Nicky inmiddels ook wel.

Arts, Advocaat, Psycholoog of Ontwerper? Nicky heeft tussen allen getwijfeld en besloten om te gaan voor ontwerper (gelukkig maar!). Wat deze beroepen gemeen hebben? ‘’Het zijn stuk voor stuk beroepen waarbij je problemen oplost op complex niveau, maar het technische werkveld, voelde toch het meest vertrouwd.”

Omdat Nicky jong is, houdt dat niet in dat hij veel verschil in werken verwacht ten opzichte van collega’s die misschien wat ouder zijn. ‘’Ze zullen er wel zijn, maar dat is ook weer mooi om van te leren’’. Het gaat er voor Nicky vooral om dat hij zijn eigen werkstijl goed kan blijven perfectioneren.

Heden

Overleg en keuzes maken, staan bij Nicky voorop in zijn werkproces. ‘’ Ik besteed graag extra aandacht aan de achterliggende premissen van de keuzes om zodoende een goede fundering te leggen voor het eindproduct.’’ Door samen aan tafel te gaan, de beste ideeën naar boven te laten komen en vervolgens een goed product kunnen leveren is een geweldige teamprestatie waar Nicky altijd naar streeft.

De klant is voor Nicky koning, maar hij wil ook graag zijn kennis inzetten om het beste product te leveren, als dit betekent dat er soms een goede discussie nodig is, gaat Nicky deze niet uit de weg. ‘’ Ik ga op zoek naar de reden achter de randvoorwaarden, en soms herdefinieer ik die in samenspraak. Op die manier zorg ik ervoor dat we mogelijk tot nog veel betere ideeën en concepten kunnen komen die nog beter aansluiten bij de wensen.’’

Toekomst

Bij zijn vorige werkgever heeft hij heel wat kennis vergaard over de Care-sector. Zijn passie ligt hier dan ook zeker, omdat je volgens Nicky ‘’dicht bij de eindgebruiker staat en een grote impact op het welzijn van mensen kan hebben’’. Nicky ziet bijvoorbeeld wel wat in een project om een rollator minder zichtbaar te maken en dat de ondersteuning actiever maakt.

Over 10 jaar heeft Nicky een bak aan ervaring opgedaan en lijkt het hem supergaaf om projecten ook echt aan te kunnen sturen, zodat er een volledig nieuw product in de markt kom te staan.

Tot slot

Door Corona is Nicky eigenlijk nog meer aan het werk gegaan omdat je snel vanuit huis nog even doorwerkt. Toch is hij dolblij weer naar kantoor te kunnen en op locatie aan de slag te kunnen gaan. Af en toe een dagje thuis is prima voor Nicky overigens, ‘’Geeft ook wel wat voordelen, hoor. Zoals korte reistijden’’.

Nicky is blijkbaar ook een enorme twijfelaar wat heeft geresulteerd in een lastige periode toen hij zijn besluit wilde maken voor een nieuwe baan. ‘’Midden in de coronaperiode een lopend contract opzeggen om naar een nieuwe werkgever te gaan, vond ik echt wel spannend!’’

Van zijn vader kreeg Nicky een quote:
“Een mens lijdt dikwijls ’t meest
Door ’t lijden dat hij vreest
Doch dat nooit op komt dagen.
Zo heeft hij meer te dragen
Dan God te dragen geeft.”

Nicky geeft aan niet gelovig te zijn, maar wel door dit zinnetje de knoop te hebben durven doorhakken voor een nieuwe baan. Nu hij voor ons werkt, geeft hij gelukkig aan dat dit een zeer goede keuze is geweest en dat hij een goede klik met Pi Development voelt.

Nou Nicky, wij voelen deze klik zeker ook. Ondanks dat je weinig op kantoor bent, voel je zeker wel als onderdeel van het Pi-Team en hopen we heel wat gave projecten met je te gaan doorlopen.

Maak er een mooie tijd van en wij hebben ook nog een mooie quote voor jou terug ‘’Als je toch ergens over wilt twijfelen, twijfel dan over de grenzen van je mogelijkheden – Don Ward’’