Interview: Stef Wolters - Product Developer

Interview: Stef Wolters - Product Developer

Interview: Stef Wolters - Product Developer

Als je bij ons op het kasteelerf komt aanrijden, kun je al spotten of Stef er is. Zijn auto is zo’n beetje zijn alles, dus als een blinkende strakke Volkswagen Golf je voorruit verblindt, is Stef er. Als je zijn auto al dan niet gespot hebt, hoor je hem wel in ons bijgebouwtje rommelen en anders is het bij binnenkomst duidelijk: Stef is er. Aanwezig, met een altijd vrolijke noot, opgaand in zijn technische hoogstandjes… dat is Stef!

Start
Gelukkig is Stefs carrière vrij vlekkeloos begonnen. Zijn studie had hij vrij snel afgerond en hij had geen financiële verplichtingen van een eigen huis, vereniging of gezin. Om deze vrijheid in het leven om te zetten naar mogelijkheden in zijn carrière, koos hij voor een baan met veel diversiteit waar hij zich gemakkelijk en breed in kon ontplooien. Pi Development staat bekend om zijn brede projecten binnen de vier pijlers (Move, Care, Power en Create), dat leek Stef wel wat. Toen het ook nog eens een topgesprek met Peter bleek te zijn, was de kogel door de kerk.

In zijn jeugdjaren was Stefs grote held niet, zoals bij veel jongens, Spiderman of Batman. Nee hoor, Stef was compleet gefascineerd door Willy Wortel uit Donald Duck. De Lego, K'nex en Mecano waren dan ook niet aan te slepen in huize Wolters. Op het studiekeuzemoment werd het even lastig. Ga je voor architectuur, werktuigbouwkunde of industrieel productontwerp? Door techniek en design samen te kunnen vatten, was Stef om, het ging industrieel productontwerp worden.

@The moment
Stef is op dit moment, buiten de stagiaires om, de benjamin van de groep, maar echt veel merkt hij daarvan niet. ‘Vaak hebben we een gezamenlijk vraagstuk, met een gezamenlijke drang om het op te lossen. Dit maakt ons echt één team.’ Leren van collega’s, die al meerdere jaren meedraaien, vindt Stef geweldig.

Stef is zeker niet voor één gat te vangen. Naast Pi Development heeft hij zijn eigen bedrijf. Om daar in de toekomst meer mee te doen in de vorm van 50/50 Pi Development/eigen onderneming heeft zijn voorkeur. Gezelligheid van collega’s met complete creatieve vrijheid is zijn ultieme droom.

Om een project als succesvol en gaaf te bestempelen, hoeft voor Stef het eindresultaat niet eens spot on te zijn. De weg daar naartoe geeft hem in complexe en veelzijdige situaties veel energie. De fases in het gehele project waarin je van alle puzzelstukjes één geheel maakt, kun je rustig aan Stef toevertrouwen.

Nog te doen...
De orde en structuur van Stef in combinatie met de pragmatische en vrije werkwijze van Pi Development maken dat Stef elke dag zin heeft om naar zijn werk te gaan. ‘Ik kan advies aan mijn collega’s vragen en Peter staat altijd open voor een goed gesprek, waardoor ik voldoende ruimte voel om ook mijn perspectief op zaken te kunnen toelichten, ideaal dus.’

De grens tussen vrije tijd en werken is momenteel wel een beetje vervaagd door de situatie waar we met z’n allen inzitten, ook voor Stef. Hobbymatig of werk technisch bezig zijn loopt nu sneller in elkaar over. Voor Stef is het geen probleem om een continu bezig te zijn met productinnovatie. Want in de toekomst ziet hij zich wellicht ook voor een computer-gerelateerd bedrijf werken, bijvoorbeeld Sony, Logitech, Philips etc. ‘Daar is het hard werken met flinke deadlines. Dat lijkt me een enorme uitdaging om mee te maken.’

Aangezien Stef een echte aanpakker is die niet lui op de bank wil liggen, maar altijd wat oppakt, wil hij deze quote meegeven: “Het leven is een verzameling van de keuzes die je maakt, dus wat ga je vandaag doen?”