Interview: Eddy Lammers - Product Developer

Interview: Eddy Lammers - Product Developer

Interview: Eddy Lammers - Product Developer

Bij Eddy kunnen we het over 1 spreekwoord wel eens zijn: “stille wateren hebben diepe gronden.” Op het eerste gezicht is Eddy geen haantje-de-voorste, maar geef hem een mooi project en alle remmen gaan los.

Verleden

De timing om bij Pi Development aan de slag te gaan – alweer 7 jaar geleden – had voor Eddy niet beter gekund. Zijn wens om meer aan consumentenproducten te werken, in combinatie met een al gestart interessant project bij Pi Development, bleken gelukkig snel een match te zijn. Dat ook nog eens de kennis en ervaring van Eddy precies de puzzel compleet maakte, zorgde voor een zeer snel starttraject.

Het ‘ontwikkelbloed’ zat er al in van jongs af aan. Als iemand vroeg wat kleine Eddy wilde worden, kwam er direct uit ‘’uitvinder of maker!’’. Eddy vindt het mooi dat hij na vele ontwerpen en prototypen nu ook kan zeggen dat hij goed op weg is met deze uitspraak. Dat er dan zelfs patenten op zijn naam staan, is voor hem toch al wel een kers op de taart.

Heden

Binnen Pi Development hebben we de pijler Pi-Move. Hierin zien we alles wat jou van A tot Z kan brengen als specialisme. Eddy heeft óf veel projecten op zijn naam binnen deze pijler, óf een groot aandeel binnen deze projecten gehad. Hij ziet zichzelf zeker als een specialist, maar dan voornamelijk rond E-bikes. Voor zijn periode bij Pi Development had hij de raakvlakken hier al mee in bijvoorbeeld de automotivebranche.  Binnen Pi-Move heeft Eddy gelukkig het gevoel zijn ei goed kwijt te kunnen. Maar daarin wil hij het volgende benadrukken: ‘’Als een project maar voldoende uitdaging biedt, zit ik zeker niet vast aan die pijler.’’

Vroeger heeft hij bij het werken bij een industriële bakkerij 1 ding geleerd: ‘’repeterend werk is niks voor mij. Afwisseling en uitdaging heb ik gewoon nodig.”

De grote mate van vrijheid binnen Pi Development maakt dat hij zich als een vis in het water voelt en lekker functioneert. Hij zou dan ook weinig binnen Pi Development aan willen passen. Hij merkt op dat de werkwijze en het bijbehorende proces nu ook vaak worden gestuurd door het project en niet andersom.

De meeste energie heeft Eddy gehaald uit het engineeren van de conceptfiets No.1 voor Gazelle. ‘’Het was het mooiste en meest uitgebreide project tot nu toe!’’. Tevens heeft hij een bijzondere band met zijn meest recente project de Kickstand voor de Gazelle Makki met patent als resultaat. ‘’Het te behalen resultaat voor dit project was ook niet voor de hand liggend, dat gaf het des te meer voldoening.’’

Toekomst

In de toekomst hoopt Eddy nog veel te kunnen brainstormen over mooie projecten en hierin technische uitdagingen om te zetten in oplossingen. Daarbij is het moment van een prototype voor het eerst zien altijd mooi. ‘’Daar mogen nog heel wat momenten van komen. Het huidige project heeft net zijn ‘proto’ geleverd. Dat was toch weer even heel bijzonder’’.

Als je met Eddy gaat werken, zal je altijd merken dat er 2 aspecten hoog in het vaandel staan: Kwaliteit en functie. Dat zijn dan ook absoluut zijn belangrijkste kernwaarden.

Tot slot

Voor als corona voorbij is, heeft Eddy zeker al plannen. Lekker uiteten en daarna een midweek motorrijden in de Dolomieten. Als Italië nog niet open is, is Duitsland ook helemaal prima voor Eddy.

Het positieve karakter van Eddy kenmerkt zich wanneer we de vraag stellen of hij nog een persoonlijke slogan heeft waarnaar hij leeft, of die hij wil meegeven. Waar de meeste collega’s dit een lastige vraag vinden, heeft Eddy niet 1, maar 2 antwoorden voor ons. Wat een topper!

  • Beter is ook goed (hoeven we niet uit te leggen, lekker nuchter),
  • Vaak is het goedkoper om te leren van andermans fouten (wederom nuchter met een tikkeltje Hollandse blik).

Eddy, wij zijn happy met jouw heldere, actieve en vooral easygoing houding in de groep. Jij maakt de drukte en gekte van de dag op een nuchtere wijze weer kalm. Dat voelt fijn en vertrouwd voor het team. Lekker doorgaan!