Interview: Tessa van Berkel - Jr. Product Developer

Interview: Tessa van Berkel - Jr. Product Developer

Interview: Tessa van Berkel - Jr. Product Developer

Ruim twee maanden is Tessa van Berkel alweer als stagiair bij ons, om zich op een mooi intern project te storten. Dit project is al door een aantal stagiaires opgepakt, maar Tessa is vastberaden om dit varkentje eens even flink te gaan wassen. Top-mentaliteit, we like it!

Tessa zit in het derde jaar van de studie industrieel productontwerp aan het Saxion in Enschede. In haar derde jaar heeft ze ervoor gekozen om een stage te volgen. Een aantal stagebedrijven had ze als keuze/optie in gedachten, waaronder ons. Gelukkig ging het gesprek soepel en was er een klik met de echte Pi-mentaliteit.

Verleden

Bij het afronden van de middelbare school ontstond er een grote interesse voor een technische studie bij Tessa. Wel was duidelijk dat er een flinke dosis aan creativiteit in moest zitten, want daar heeft Tessa zeker aanleg voor. De studie industrieel productontwerpen bleek bij het bezoeken van de open dag een match made in heaven! “Tijdens de open dag ontdekte ik dat ik eigenlijk altijd al interesse had in nieuwe producten.”

Productinteresse, creativiteit en technisch denken blijkt de ideale combinatie te zijn om te gaan starten met deze opleiding. Ook hoorde Tessa uit haar omgeving dat ze veel technisch inzicht had. “Als er een thuis een product kapotging keek ik samen met mijn vader hoe het product werkte en hoe we dit konden repareren. Hij zei altijd al dat ik aanleg had voor technische vraagstukken.”

Heden

Op dit moment zit Tessa bij Pi Development. Of dit is wat ze na afronding van haar opleiding ook wil gaan doen, weet ze nog niet. Er komen veel verschillende producten langs waar je veel van kan leren, maar een echte specialisatie is wellicht ook een optie. “Na mijn studie wil ik wellicht nog een master volgen bij een universiteit. Deze keuze staat nog niet vast maar de interesse is er zeker.”

School vs. Werken

De studie vindt Tessa erg leuk en het geeft haar veel energie vanwege de leuke mensen en fijne sfeer op de school. Het werken heeft voor Tessa vooral als voordeel dat ze na het werk ook gewoon lekker klaar is en thuis geen werk meer hoeft te doen. Veertig uur werken is geen probleem voor Tessa als ze ook tijd heeft om andere leuke dingen te doen. Gelijk heb je! ‘Work hard, play hard’ is zeker een motto vanuit Pi Development, dus dat sluit helemaal aan.

Praktijk vs. Theorie

“Het verschil tussen wat je leert op school en hoe je het toepast in de praktijk, is erg groot.” Tessa legt uit dat je op school veel met leerdoelen werkt en daardoor veel verantwoording moet afleggen over hoe je deze leerdoelen behaalt. In de praktijk ervaart ze het ‘waarom-vraagstuk’ zeker wel, maar nu is de doelstelling een goed product leveren in plaats van een leerdoel af te kunnen vinken. “Dat is toch een andere manier van denken en werken”.

Toekomst

Het portfolio dat Tessa voor zich ziet, is een portfolio bestaande uit producten die niet alleen voor functionaliteit staan, maar esthetisch ook aanspreken. Dan doelt ze bijvoorbeeld op interieur en auto’s. Variatie in de producten is wel gewenst. Van diverse bedrijven en producten hoopt ze veel te leren en daarmee een sterke kracht binnen de productinnovatie wereld te worden.

Tot slot

“Ik heb een grote verlanglijst voor ‘na corona’.” Topics als haar verjaardag vieren, naar Lowlands gaan en uiteten gaan met vrienden en familie passeren de revue binnen drie seconden. Maar één onderwerp staat bovenaan voor Tessa… roadtrippen! “Mijn vriend en ik pakken dan een tent en leggen 8.000 kilometer af in drie weken. Scandinavië is daar onze favoriete locatie voor. Ik kom dan echt even tot rust en dan voel ik mij op zijn best.”

Tessa leeft niet naar één quote, tijden veranderen dus gedachtes ook. Toch vindt ze wel een aantal dingen belangrijk in het leven. “Ik denk dat het belangrijk is jezelf niet te onderschatten en dat je dromen nooit te gek zijn. Zolang je maar plezier hebt en geniet van zowel de grote als de kleine dingen.”

Wij zijn enorm blij dat we momenteel van jouw gezellige en creatieve aanwezigheid mogen genieten. Altijd leuk om een frisse wind in het team te hebben met vernieuwende ideeën en opvattingen. Maak er een mooie tijd van, Tessa!