Kennis Update: Interface Design

Vandaag waren wij aanwezig bij het interessante “User Interface Design Event”, waar we ons hebben laten informeren over de nieuwste mogelijkheden op het gebied van de Interface: De essentiele relatie tussen uw product en de gebruikers ervan.

Er komen veel technische mogelijkheden bij om deze interactie volwassener te maken en tegelijk beter te kunnen ontwikkelen en testen.

Een van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden is om geprinte elektronica in 3D te integreren in allerlei materialen. Hierdoor hoeft apparaatbediening niet meer alleen uit knoppen, lampjes en displays te bestaan, maar kan bijvoorbeeld een kunststof handvat voorzien worden van zijn eigen bedieningsmogelijkheden, compleet met sensoren, verlichting, networking en verschillende vormen van haptische feedback.

Tegelijk begint het IoT (internet-of-things) steeds meer gemeengoed te worden. Een nieuwe uitdaging is om bedieningen zo te ontwerpen dat ze kunnen meegroeien met de functionaliteiten van het systeem dat bediend wordt. Een tweede ontwerp-uitdaging is om de groeiende hoeveelheid techniek dichtbij de menselijke ervaring te houden.

Voor het testen van concepten worden Augmented en Virtual Reality oplossingen steeds behulpzamere alternatieven voor klassieke prototyping. In beide gevallen zal het echter onverminderd belangrijk blijven om gedegen onderzoek te doen naar de doelen en het gedrag van verschillende gebruikers. Kortom: We hebben veel lessen en inspiratie opgedaan vandaag.

Wilt u weten wat wij als product ontwerpers voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Meer nieuws